DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
Postadresse: Postboks 988, 2626 LILLEHAMMER
Besøksadresse: Kirkegata 76, 2626 Lillehammer
Telefon: 61 28 9000 • Nettsted: http://oppland.ksys.no
Rocky - verdens sterkeste hund
Produksjonsliste
Program

Rocky - verdens sterkeste hund

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Da jeg var liten hadde jeg en hund. Rocky, var bestekameraten min.

Få ting i livet er så skjellsettende som barnets møte med et viktig kjæledyr.  Rocky, verdens sterkeste hund, er en solo-forestilling som med humor og varme forteller om den store rottweileren og den lille gutten. De to utforsker lekens og livets muligheter. Og gutten kommer nærmere seg selv den dagen Rocky dør og de to må ta farvel.

Denne forestillingen tar på en unik måte utgangspunkt i et av de sterkeste båndene mange barn har til livet. Forholdet til et dyr. Fortellerens rolige nærvær gir stort rom for følelser og undring og viser at de enkle tingene, de historiene vi ikke trodde var så viktige former oss langt mer enn vi er klar over. Kjærligheten til dyrene og livet skinner i denne lille forestillingen. Dessuten lærer barna å synge!

Erfaringen med forestillingen er lik overalt. Når fortellingen om Rocky er ferdig, tar barnas fortellinger over. De vil fortelle om sine egne erfaringer.

Lærerveiledning

I etterkant av forestillingen er det fint å bruke tid på temaet dyr/kjæledyr. Elevene kan fortelle, tegne, dikte historier om dyr de kjenner eller kunne tenke seg å bli kjent med. Store fortellinger om reiser med gorillaen Geir på de syv hav eller om hvor deilig og myk den var, pelsen til pus.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Per Jostein Aarsand
  • Idé/opplegg: Per Jostein Aarsand

Om kunstner / utøver / gruppe

Per Jostein Aarsand vokste opp på Stovner. Han var med å grunnlegge Fortellerhuset i 2002 og var i flere år kunstnerisk leder for Fortellerfestivalen. I 2014 ble han tildelt Statens kunstnerstipend, for prosjektet «Røtter» (livshistorier fra Groruddalen). Med forestillingen Østfolk ble han og de tre musikerne nominert til Den kulturelle skolesekkens «Gullsekken», i 2013.

Per Jostein Aarsand studerte drama og fortellerkunst ved Høgskolen i Oslo. Han har i tillegg cand.mag.grad fra Universitet i Oslo, med fagene historie, samfunnsgeografi og engelsk. Ved siden av å arbeide som forteller, underviser han, leser inn lydbøker, er konferansier og skuespiller


Medvirkende

Multimedia og vedlegg

Bilder

Per Jostein Aarsand
Per Jostein Aarsand
Foto: Ellen Lande Gossner

Video/Lyd

Litteratur, Scenekunst
Trinn: 1 - 4
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøver
Per Jostein Aarsand
Per Jostein Aarsand, pjaarsand@hotmail.com, 46 44 82 64
Programlengde
40
Maks publikumsantall
90
Arena / rom
Egnet rom på skolen (bedre med intimt enn stort)
Bærehjelp
Nei, takk, men det er alltid hyggelig å bli møtt av Kulturverter
Oppriggingstid
10 min.
Nedriggingstid
10 min.
Arrangører
Arrangert av:
DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
Medvirkende
  • Per Jostein Aarsand (Forteller)