DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
Postadresse: Postboks 988, 2626 LILLEHAMMER
Besøksadresse: Kirkegata 76, 2626 Lillehammer
Telefon: 61 28 9000 • Nettsted: http://oppland.ksys.no
Skolefilmbussen UNG 17/18
Produksjonsliste
Program

Skolefilmbussen UNG 17/18

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Når Skolefilmbussen kommer på besøk får alle elevene i klassen mulighet til å lage sin egen film. Forberedelser, opptak og redigering blir gjort på iPader, alt under kyndig veiledning av meget dyktige instruktører fra Filmverkstedet i Oppland, alle med bakgrunn fra Den norske filmskolen.
Elevene vil kunne velge mellom fire filmtyper: "Musikkvideo", "Actionfilm", "Portrettintervju" og "Opplands dårligste unnskyldning".

Opplegget med Skolefilmbussen starter på samme tid som skoledagen normalt starter, og alle elevene på trinnet er med samme dag.

​Skolen vil i god tid bli kontaktet av utøver for å avtale nærmere, men opplegget krever generelt lite fra skolen.

Lærerveiledning

Når Skolefilmbussen kommer til skolene, er det med nok utøvere til at alle elever på samme trinn kan være med på opplegget samme dag. Vi beregner ca 30 elever/ en klasse pr utøver. Ved store skoler kommer vi med mange utøvere, mens det er færre utøvere som kommer til de mindre skolene. Men opplegget er akkurat det samme.

Når Skolefilmbussen kommer på besøk får alle elevene i klassen mulighet til å lage sin egen film. Forberedelser, opptak og redigering blir gjort på iPader, alt under kyndig veiledning av meget dyktige instruktører fra Filmverkstedet i Oppland, alle med bakgrunn fra Den norske filmskolen.

Elevene vil kunne velge mellom fire filmtyper: "Musikkvideo", "Portrettintervju", "actionfilm" og "Opplands dårligste unnskyldning". Kurset innledes med en innføring i filmspråket, og avsluttes med premierevisning av filmene som er blitt produsert i løpet av kurset.

Mange har kanskje fra før av hørt om Filmbussen. Skolefilmbussen er en gigantisk utvidelse av dette tilbudet. Det største filmprosjektet i DKS noen gang, og tilbakemeldingene fra skolene har så langt vært veldig, veldig bra. Vi gleder oss til å møte nye elever og skoler på årets turné! 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Filmverkstedet i Oppland
  • Produsent: Thomas Bjerke
  • I samarbeid med: Filmverkstedet i Oppland
  • Idé/opplegg: Thomas Bjerke, Filmverkstedet i Oppland

Om kunstner / utøver / gruppe

Det vil være ulike utøvere som reiser rundt på turne med Skolefilmbussen, alle er en del av Filmverkstedet i Opplands instruktørkorps, og med bakgrunn fra Den norske filmskolen.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Musikkvideo - Skolefilmbussen
Foto: Thomas Bjerke
Actionfilm - Skolefilmbussen
Foto: Thomas Bjerke
Opplands dårligste unnskyldning - Skolefilmbussen
Foto: Thomas Bjerke
Intervju - Skolefilmbussen
Foto: Thomas Bjerke
Film
Trinn: 8 - 8
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Kontaktperson utøver
Simon Lundström, 406 15 825, simon.tillaas@hotmail.seMartin Kyllingmark, 958 19 531, martinkk1711@hotmail.com
Pressekontakt
Thomas Bjerke, 930 93 379, thomas.bjerke@oppland.org
Programlengde
En skoledag pr klasse
Maks publikumsantall
120
Arena / rom
Klasserom og så mange grupperom som mulig
Er workshop
Ja
Bærehjelp
Nei
Oppriggingstid
15 min.
Nedriggingstid
15 min.
Merknad
Nærmere beskrivelse av filmtypene som elevene kan velge mellom:ACTIONFILM: her kan du lage actionfilm med Hollywoodstjernen Jean-Claude van Damme i en av hovedrollene, med sverd, skytevåpen, bomber og eksplosjoner.
(Gruppestørrelse: 4-5 elever)MUSIKKVIDEO: Elevene kan her velge mellom låter innen en rekke ulike musikalske genre, og gjøre sine personlige tolkninger av disse gjennom egne videouttrykk.
(Gruppestørrelse: 2-5 elever)OPPLANDS DÅRLIGSTE UNNSKYLDNING: elevene får her mulighet til å la kreativiteten blomstre, i jakten på rares, morsomme, skumle, spektakulære eller rørende unnskyldninger for hvorfor leksene ikke er blitt gjort.
(Gruppestørrelse: 2-5 elever)PORTRETTINTERVJU: Hvem er du? Hva er viktig for deg? Hva tenker du når du hører ordet "verdighet"? Elevene svarer på forhåndsinnspilte spørsmål om temaer som kretser rundt mot og menneskeverd. Spørsmålene og elevenes svar redigeres sammen til hele intervjuer.
(Gruppestørrelse: 2-3 elever)
Arrangører
Arrangert av:
DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
Produsent:
Thomas Bjerke