Tilbake
Gyldendal forlag
Nancy Herz. Kred. Maria Gossé
Skriv ut

Skamløs

Sammen med Amina Bile og Sofia Nesrine Srour, har Nancy Herz (23) gitt ut ungdomsboka Skamløs, som tar opp temaer som skam, æreskultur og negativ sosial kontroll. Herz tilbyr to ulike produksjoner basert på boka Skamløs.

Til skolene: Se i turnéplanen dersom dere er usikre på hva slags opplegg dere har bestilt. 

Foredrag (45 min), for enkeltklasser eller hele klassetrinn: Herz snakker om negativ sosial kontroll, og om hva unge selv kan gjøre for fri seg fra den påførte skammen. Hun snakker med elevene om det å ikke passe inn, å finne tilhørighet, og hvordan man kan bruke sitt engasjement for å skape forandring! Herz har en interaktiv innledning og det blir mulighet til å stille spørsmål.

Workshop (2 x 45 min), for skoleklasse: Workshopen begynner med en introduksjon av temaet identitet og tilhørighet, før elevene får ulike øvelser om temaet. «Vi lever i et land hvor forskjeller øker, og hvor folk opplever ensomhet og utenforskap. Nyhetsbildet viser at det er de ekstreme stemmene som får plattformer, og som får ta til ordet. Hvilken rolle spiller vi som er unge i dag i måten vi snakker om og med hverandre på, og spiller det egentlig en rolle?» Elevene får i workshopen reflektere rundt hvilke begrensninger og privilegier de har, samt hvordan deres identiteter påvirker måten de samhandler med andre og blir behandlet i samfunnet.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Nancy Herz

Om kunstner / utøver / gruppe

Nancy Herz (f. 1996): Prisvinnende samfunnsdebattant, aktivist, forfatter og skribent. Herz er oppvokst i Norge, og har libanesiske foreldre. Hun studerer sosiologi og jobber til daglig som organisasjonskonsulent.

Hun startet, sammen med Amina Bile og Sofia Srour, bevegelsen som i media blir kalt "De skamløse jentene", og som for alvor satte sosial kontroll i minoritetsmiljøer på agendaen. For sitt arbeid har de blant annet mottatt Skamløsprisen (2016) og Fritt Ords Honnør (2017).