Tilbake
Skriv ut

PÅVIRKA! - selvstendige valg i influencernes tid

Filmskaper Emilie Blichfeldt viser sin film «How do you like my hair?», en personlig historie som på humoristisk og varmt vis viser oss at skjønnhet kan være så mye mer - og så annerledes - enn det vi forventer.

Vi tror gjerne at oppfatningen av hvordan vi vil se ut kommer innenfra. Likevel er det slik at de fleste skifter stil til samme tid i takt med mote. Produksjonen tar sikte på å bevisstgjøre målgruppen om den påvirkning vi blir utsatt for gjennom media, og hvordan denne fører til trange - til dels umulige - normer for utseende.

Ved å ta utgangspunkt i sitt eget ønske om å påvirke, vil Blichfeldt vise hvordan vi er under en konstant strøm av påvirkning fra media. Hun argumenter for at dersom man ønsker å nærme seg frie og selvstendige valg, må man bli bevisst denne påvirkningen og forholde seg kritisk til den. Hun vil vise hvordan markedsføring fra utseendeindustri og strømmen av bilder fra underholdningsindustri understøtter hverandre og drar i samme retning. Hun vil særlig ta opp influencernes og instagrammernes rolle.

Emilie Blichfeldt er utdannet ved Den norske filmskolen. «How do you like my hair?» vant kritikerprisen på den norske kortfilmfestivalen i Grimstad i 2014. Filmen vant også prisen «Der grosse Klappe», på DOX! i Duisburg: - en pris for politisk dokumentar for ungdom, kåret av en ungdomsjury.

Lærerveiledning

Last ned:

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Emilie Blichfeldt
  • Produsent:
    Thomas Bjerke
    Produsent for film i Den kulturelle skolesekken
    ​​​​​​​Oppland fylkeskommune
    Mob.: 930 93 379
    thomas.bjerke@oppland.org 
    PRODUKSJONEN ER UTVIKLET MED FINANSIERING FRA DKS BUSKERUD OG DKS NORDLAND
  • Idé/opplegg: Emilie Blicfeldt

Om kunstner / utøver / gruppe