Tilbake
Geir Moen
Tråstad ungdomsskole
Tråstad ungdomsskole
Tråstad ungdomsskole
Skriv ut

Ord skaper bilder

I dette verkstedet lager elevene tegninger basert på historier de får fortalt av Kirsti Hougen. Med historien som utgangspunkt viser illustratør Geir Moen hvordan han jobber med tegneserier og hvordan han lar seg inspirere av historier han hører. Han deler villig noen tegnetriks, for eksempel hvordan man bygger opp en tegning ved hjelp av grunnformer, hvordan man skaper stemning med silhuett eller skaper dybde i et landskap med overlapping, lys og skygge.

Gjennom historien blir elevene kjent med viktige deler av vår kulturarv  samtidig som de selv får tolke og tegne sine versjoner av den.  

Lærerveiledning

...og bilder skaper ord

Fortelleren Kirsti Hougen starter dagen med et fortellinger hun har valgt ut spesielt med tanke på ungdomstrinnet.

Etter denne felles seansen deles elevene inn i grupper og tegnestasjoner hvor de sammen med Geir Moen tar for seg hver sin del av fortellingen.

Til slutt sorteres alt i riktig rekkefølge og fortellingen blir gjenskapt i en felles tegneserie som monteres på vegg eller bord. Rommet er forvandlet til en utstilling og dagen avsluttes med en vernissasje!

Produksjonene i DKS skal være til for alle elever. Dersom dere har behov for tilpasning for å kunne inkludere alle, ta kontakt med turnélegger Jofrid Sørskog: jofrid.sorskog@oppland.org

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Kirsti Hougen og Geir Moen
  • Idé/opplegg: DKS Akershus ved Bjørn Kristiansen og Vibeke K. Hegg i samarbeid med Lise Sæther og Geir Moen.

Om kunstner / utøver / gruppe

Geir Moen har stått bak en rekke tegneserier de siste femten årene, både innenfor humor, science fiction, fantasy og litteraturhistorie. I 2014 utga han sammen med David Zane Mairowitz en tegneserieroman basert på Ibsens Peer Gynt.

Kirsti Hougen (1958) er profesjonell forteller utdannet ved Høgskolen i Oslo. Hun har samlet inn materiale til og produsert flere forestillinger basert på livshistorier, bl.a. forestillingene «Den lange reisen hjem» fra 2. verdenskrig og «Historien om Aisha» fra Palestina. Sistnevnte forestilling har turnert på ungdomsskoler i regi av Turneorganisasjon Hedmark, samt «Jakten på ærligheten» - en forestilling om Bjørnstjerne Bjørnson. Hun har også turnert barneskoler i Hedmark med fortellinger fra egen bokutgivelse «Tre Perler – historier fra mange land» med innsamlet materiale fra innvandrere i Hedmark. For tiden er hun aktuell med "Hva nå, Elena?" en fortellerforestilling om romfolk.