Tilbake
Skriv ut

Bjørn F. Rørvik - Bukkene Bruse begynner på skolen

Bjørn F. Rørvik er en av landets mest kjente barnebokforfattere. Han har blant annet hatt stor suksess med bøkene om Bukkene Bruse, illustrert av Gry Moursund. Den tredje boka i serien ble utgitt tidligere i år: "Bukkene Bruse begynner på skolen".

Under dette forfatterbesøket vil Bjørn først lese og vise bilder fra "Bukkene Bruse begynner på skolen". Deretter får elevene mulighet til å tegne og lage sine egne troll. Bjørn har med seg illustrasjonselementer som er laget av Gry Moursund. Disse elementene (trollnese, løv til å ha på nesa, øyne, øyenbryn osv.) kan elevene få klippe ut og lime på sine egne trolltegninger.

Praktisk informasjon

  • Bjørn innleder med en fortellerstund der han viser bilder fra boka. Rommet må derfor ha smartboard eller lerret/projektor.
  • Etter fortellerstunden blir det et lite tegneverksted. Til det trengs det hvite A3-ark, fargestifter, fargeblyanter, svart sprittusj, sakser og limstifter.
  • Elevene bør få mulighet til å fortsette på tegningen sin etter forfatterbesøket.

Lærerveiledning

Produksjonene i DKS skal være til for alle elever. Dersom dere har behov for tilpasning for å kunne inkludere alle, ta kontakt med turnélegger Jofrid Sørskog: jofrid.sorskog@oppland.org

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Bjørn F. Rørvik er født i 1964. Han er oppvokst i Østre Jevnaker på Hadeland, nå bor han på Oppsal i Oslo. Rørvik er en av våre mest anerkjente barnebokforfattere, og kanskje mest kjent for bøkene om Bukkene Bruse, i tillegg til Reven og Grisungen-serien. Sammen med illustratør Ragnar Aalbu står han også bak detektivserien for barn om mesterdetektiven Purriot. Bøkene hans er fulle av humor og morsomme påfunn, og flere av dem er solgt til utlandet.

Før han ble forfatter, jobbet Bjørn F. Rørvik med film- og videoproduksjon, som frilanser for lokalavis, kinomaskinist og radiotekniker. Han har utdannelse i Media og kommunikasjon fra Distriktshøgskolen i Volda.

Bjørn kan ganske mye om fugler og dyr og liker å reise rundt i Norge på forfatterbesøk.