Tilbake
Lillehammer Kunstmuseum
Marianne Hurum
Lillehammer Kunstmuseum
Skriv ut

Et møte med kunst

Hva er kunst, hva er et kunstmuseum og hvorfor drikker noen champagnebrus når de ser på kunst? Kanskje er dette noen av spørsmålene elevene får svar på når de besøker Lillehammer Kunstmuseum.

Under besøket vil elevene oppleve og se utallige eksempler på ulike former for kunst, som gir mange innfallsvinkler til kunstopplevelser. I løpet av dagen står elevenes egne tolkninger sentralt, hvor de både besøker utstillingen og utfolder seg praktisk i museets eget verksted.

Kunstbesøket dette året tar utgangspunkt i samtidskunstner Marianne Hurums maleriutstilling. Marianne bruker ofte intense farger som møtes og blandes i utflytende mønstre. Fargene er ofte påført lag på lag, slik at de første fargestrøkene kommer til syne gjennom de ytterste lagene. Andre ganger er fargene helt gjennomsiktige. Ut av de abstrakte mønstrene dukker det opp gjenkjennelige former som en krabbe eller en blomst.

I verkstedet vil de intense fargene i Hurums kunstverk bli et godt utgangspunkt for undring og inspirasjon til lek med farger. Hva skjer i møtet med ulike synsinntrykk og hvorfor leter vi etter gjenkjennelige former i bildene vi ser? I utstillingen finner vi mange eksempler på fargenes virkning; hvordan opplever vi farger og hva gjøre de med oss?

Som en forberedelse til malerverkstedet vil elevene få en praktisk innføring i deler av Goethes fargelære. Deretter vil elevene arbeide i store formater der effekten av fargebruk vil være sentral. Til slutt skal de leke seg frem til titler på egne kunstverk.

Velkommen til et møte med kunst!

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Lillehammer Kunstmuseum
  • Idé/opplegg: Lillehammer kunstmuseum

Om kunstner / utøver / gruppe

Lillehammer Kunstmuseum er regnet for å være et av landets mest betydelige kunstmuseer og ligger midt i Lillehammer sentrum. Museet har en kunstsamling med flere høydepunkter fra norsk kunsthistorie fra 1800-tallet frem til i dag. Museet viser opp til fem spesialutstillinger pr år, både med historisk kunst og samtidskunst. Til hver utstilling utgis det egenproduserte bøker. Museet har et bredt pedagogisk tilbud med blant annet omvisninger, foredrag og Kunstpauser. Gjennom Den kulturelle skolesekken tilbys også verkstedsundervisning for skoleelever.

Marianne Hurum (f.1978) er oppvokst i Lillehammer. Arbeider i dag i Oslo, hovedsakelig med akvarell, gouache og akryl på lerret. Hurum har en MFA fra Malmø Art Academy. Tidligere og kommende utstillinger inkluderer Kunstnerforbundet (Oslo), Astrup Fearnley Museum (Oslo), A Palazzo Gallery (Brescia, Italy) Lillehammer Art Museum og Space 4235 (Genova).