Tilbake
Ole Kristiansen
Oda Aunan
Skriv ut

AWESOMNIA

-Jeg har alltid stått opp for meg og mine. Jeg har aldri holdt kjeft om mine meninger. Det sier Maria "LOTUS" Karlsen, frontkvinne i hiphop-gruppa Awesomnia. Frontkvinne, sier du? I ei hiphop-gruppe? Jepp! Det er ikke mange av dem, men LOTUS er definitivt én.


- Aldri vær stille. Vær så snill, bruk stemmen din, ikke vær redd! sier hun, og det kan du høre i musikken hennes også. Dette er hiphop med mening. Awesomnia består av beatboxer Beatur fra Island og Nick Hatch fra Australia på trommer. Sammen skaper Awesomnia aggressiv, smooth og selvsikker hiphop med klare innslag av både g-funk og dancehall.


Følg hjertet ditt og aldri la frykten stå i veien for deg og dine drømmer! Faller du må du reise deg opp..så lykkes du tilslutt!


Awesomnia.


- Det ble en fantastisk konsert, publikumet var helt med. Det er en ting å ha et budskap, men å formidle det på en sånn dyktig måte er et annet! Det var topp!!

​​​​​​​
- Frøya Kulturskole

Læreplanmål

Faglige kjerneelementer kan være kunnskapsområder, metoder, begreper, tenkemåter og uttrykksformer. Det er kjernen, de store ideene eller det mest sentrale i fagene som elevene skal kunne etter endt grunnskole eller endt videregående opplæring. Kjerneelementene er gyldige etter fagfornyelsen høsten 2020. Her er forslag til kjerneelementer dere kan jobbe med i forbindelse med denne produksjonen.  

Norsk

  • Tekst i kontekst
  • Kritisk tilnærming til tekst

Språklig mangfold Musikk:

  • Oppleve musikk
  • Kulturforståelse

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
  • Produsent: David Chocron, Rikskonsertene
  • Idé/opplegg: Produsent David Chocron, Kulturtanken i samarbeid med Awesomnia

Om kunstner / utøver / gruppe

Awesomnia er et Hip-hop band med rapperen og sangeren "LOTUS" (Maria Karlsen) i front. Hun rapper på engelsk og norsk, er en skikkelig god historieforteller, og topper det hele med slagkraftige poenger.


Bandet er en minst like viktig del av musikken Awesomnia står for. Jazz, funk, rock og reggae er noen av inspirasjonskildene til bandet, og medlemmene har bakgrunn fra flere ulike sjangre.