Tilbake
Kred.: Lars Åke Andersen
Skriv ut

Kickass

Lær å skrive kick ass fortellinger på 90 minutter

Kan en økt med veiledning og triks fra en ungdomsbok-forfatter gjøre elevenes egne tekster bedre? Ja, absolutt. På nitti minutter går Jan Tore Noreng gjennom hvordan man bør tenke når man skal skrive skjønnlitterært, og hvilke knep det er lurt å bruke. Jan Tore gir også elevene innsikt i hvordan han som forfatter nærmer seg det å skrive.  
 
 

Lærerveiledning

Produksjonene i DKS skal være til for alle elever. Dersom dere har behov for tilpasning for å kunne inkludere alle, ta kontakt med turnélegger Jofrid Sørskog: jofrid.sorskog@oppland.org

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Jan Tore Noreng

Om kunstner / utøver / gruppe

Jan Tore Noreng er født i 1968. Han er utdannet lærer og forfatter. Debuterte i 2011 med «Dødens skole» som ble nominert til Arks barnebokpris samme år. ”Drømmejegeren” kom i 2013. 2014 ble det store grøsser-året, med både «Skyggefødt» (Gyldendal) og «Sluket» (Egmont Kids Media). I 2015 kom «#alfahann» (Gyldendal), som vant UPrisen året etter som beste ungdomsroman. I 2017 kom både en relansert «Dødens skole» og barneboka «Ukjent fare», nå som de to første bøkene i Robofobiaserien. I 2018 kommer den tredje boka i serien, «O.N.D». Forfatteren har stor erfaring i å formidle bøker og leseglede. I 2013, 2014 og 2015 var han skrivelærer på Nordland fylkes skrive- og dramaleir.