Tilbake
Hålogaland teater
Marius Fiskum / Hålogaland teater
Marius Fiskum / Hålogaland teater
Marius Fiskum / Hålogaland teater
Marius Fiskum / Hålogaland teater
Skriv ut

Tobias og dagen det smalt

Tobias har slått neseblod på Gøran – skolens skumleste gutt. «Ingen jenter får være med!» sa Gøran, men han vet jo ikke at Tobias ikke er Cecilie selv om han ser sånn ut. Ikke engang mamma og pappa vet at Tobias ikke er Cecilie. Bestevennen Pauline og den usynlige dinosaureksperten Konrad er de eneste som vet, og de prøver å hjelpe. Likevel føles det like ille som da meteoren kolliderte inn i jorden og dinosaurene døde. Hvordan skal Tobias forklare for alle sammen hvem han egentlig er? Kanskje er det nettopp en meteor som må til før ting kan bli bra igjen.
 
TOBIAS OG DAGEN DET SMALT er en forestilling om å være født i feil kropp for 1. -  4.klasse skrevet av dramatiker og danser Jenny Svensson. Forestillingen tar utgangspunkt i intervjuer gjort av transpersoner om deres barndom og intervjuer av barn i 6 til 10-årsalderen om annerledeshet og kjønnsidentitet. Gjennom en miks av fantasi og virkelighet utvikler forestillingen kunnskap og innsikt som hjelper oss å forstå hvorfor vi alle ikke er like.

Lærerveiledning

Last ned:

Produksjonene i DKS skal være til for alle elever. Dersom dere har behov for tilpasning for å kunne inkludere alle, ta kontakt med turnélegger Jofrid Sørskog: jofrid.sorskog@oppland.org

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Rimfrost produksjoner et profesjonelt teaterkompani som er samlet rundt målet om å skape stor scenekunst på små plasser. Kompaniet er drevet av Kristine Myhre Tunheim (daglig- og kunstnerisk leder), Alexander Rindestu og Jeanette Solbakken. Gjennom en kontinuerlig utforskning av form, tekst, sjanger og stil, søker ensemblet å finne magien som oppstår i skjæringspunktet mellom historien, mennesket og samfunnet. Ensemblet står bak 12 produksjoner for barn og voksne.

Les mer om Rimfrost produksjoner her: www.rimfrostproduksjoner.no