Tilbake
Rosenkavaleren, Opera North 2016, foto: Robert workmann
Skriv ut

2019/20 Kjærlighet, intriger, livet og døden

I samarbeid med Den Norske Opera & Ballett vil Den Kulturelle Skolesekken i Oppland tilby Opera og Ballett på timeplanen til elever i videregående skole. Transport og billetter blir dekket av DKS. Klassene som deltar får et besøk fra Operaen på forhånd, og omvisning i Operaen før forestilling. Det er to forskjellige oppsetninger som vises, Manon og Rosenkavaleren. 

​​​​​​​Rosenkavaleren

Operaen Rosenkavaleren leker seg med latterlige forviklinger, intriger, sosiale klasser, kjønnsspill og erotikk til forførende valser og menuetter. Oppsetningen er også et spill om oppriktighet og ekte følelser, med dypere psykologiske lag under drømmene og treklangene.

Rosenkavaleren begynner med at teppet går opp til etterdønningene av en het elskovsnatt, der feltmarsjalinnen, fyrstinne Werdenberg, tar farvel med sin unge elsker Octavian. Baron von Ochs spør henne om hun kjenner en adelsmann som kan overbringe en sølvrose til hans tiltenkte, den unge Sophie, og slik innlede frieriet. Fyrstinnen foreslår Octavian. Men da han møter Sophie, blir de så forelsket i hverandre at ingenting i verden kan stoppe dem. Tilbake står den modne kvinnen og innser at hun må gi slipp – på elskeren, drømmen og den deilige ungdommeligheten.

Link til Rosenkavaleren https://operaen.no/forestillinger/rosenkavaleren-opera/

Skolebesøk Rosenkavaleren

I forkant av at skolens elever reiser til Oslo for å se Rosenkavaleren, så vil Marianne Oulie Wiik komme til skolene og holde en introduksjon om Rosenkavaleren og opera. Marianne Oulie Wiik har bred erfaring som formidler og pianist. Hun har opptrådt på scener og på TV siden hun var åtte år gammel og begynte som pianist og formidler i Den Norske Opera og Ballett i 1988.

Kontaktinformasjon

For generelle henvendelser så kan produsent Thor Kvande kontaktes. Gabrielle Tillson jobber ved Den Norske Opera og Ballett og kan kontaktes vedrørende gjennomføringen av omvisning, besøket i operaen og forestillingen. MArianne Oulie Wiik kan kontaktes når hun er på turne til skolene. Kontaktinformasjon finnes i høyre fane på denne siden. 

Transport

Skolene bestiller selv transport vi buss. Faktura sendes Oppland fylkeskommune med referanse Opera og Thor Kvande. Vi kan i enkelte tilfeller bestille tog til elevene. 


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Den Norske Opera & Ballett

Om kunstner / utøver / gruppe