Tilbake
Oro film
Oro film
Oro film
Oro film
Oro film
Skriv ut

I det magiske kinomørket (småtrinnet)

I det magiske kinomørket møter elevene filmen i dens rette element. Kinoens brede lerret, gode lyd og myke seter. Vi blir tatt med på en reise gjennom kinohistorien, fra den første norske kinoen ble åpnet i 1904, til dagens høyteknologiske visningsarenaer. Hva er egentlig en kino? Og hvorfor skal vi se film på kino, nå som skjermene foran sofaen hjemme blir større og større, og filmutvalget på internett er tilnærmet uendelig?

Etter den kinohistoriske reisen (varer ca 20 minutter), introduseres den japanske animasjonskalssikeren "Min nabo Totoro"  (tillatt for alle, varer i 1 time og 26 minutter)

Min nabo Totoro (Tonari no Totoro) er en japansk animasjonsfilm fra 1988, regissert av Hayao Miyazaki og produsert av det legendariske Studio Ghibli. Filmen regnes blant de beste animasjonsfilmene gjennom tidene, og handler om søstrene Satsuki og Mei som flytter til et gammelt hus på landet med skogen som nærmeste nabo. Der blir de kjent med skogsvokteren Totoro, kattebussen og deres vidunderlige, magiske verden! Det blir en sommer helt utenom det vanlige.

Se trailer her: https://youtu.be/rJsWLlQ_BSA
Les mer om filmen her: https://www.filmweb.no/film/article869829.ece

Se også det veldig gode filmstudiearket (i høyre spalte), med forslag til aktiviteter og oppgaver knyttet til filmen.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Montages v/ Lars Ole Kristiansen
  • Produsent: Thomas Bjerke: 93 09 33 79
  • Idé/opplegg: Lras Ole Kristiansen og Thomas Bjerke

Om kunstner / utøver / gruppe

Montages
[mŏn-täzh]

- av og for oss som elsker film

Montages er et norsk nettmagasin om film, som siden lanseringen 1. april 2009 har arbeidet hardt for å realisere målsetningen om å gi norsk filmoffentlighet et møtested hvor kjærligheten til alle som elsker film i Norge tas på alvor og dyrkes.

I alle dens former er film vår tids viktigste kulturuttrykk, men fremdeles blir ofte omtalen av film i norske medier forenklet og marginalisert. Montages er en arena for lidenskapelige og kunnskapsrike samtaler om film. En kanal der filmmediet står i fokus, diskuteres og analyseres. Fritt for tabloide forstyrrelser eller politiske hensyn. For Montages er det filmen, og filmen alene, som står i høysetet.

Innholdet på Montages holder en høy faglig standard, med en klar personlig stemme der interesse for filmen eller temaet skinner gjennom. Leserne oppmuntres til å delta aktivt som bidragsytere, gjennom engasjerte diskusjoner på nettsiden, og i sosiale medier.

Tre stikkord for Montages sitt forhold til film: engasjement, forståelse og lidenskap.