Tilbake
Skriv ut

I det magiske kinomørket (1. til 4. klasse)

I det magiske kinomørket møter elevene filmen i dens rette element. Kinoens brede lerret, gode lyd og myke seter. Vi blir tatt med på en reise gjennom kinohistorien, fra den første norske kinoen ble åpnet i 1904, til dagens høyteknologiske visningsarenaer. Hva er egentlig en kino? Og hvorfor skal vi se film på kino, nå som skjermene foran sofaen hjemme blir større og større, og filmutvalget på internett er tilnærmet uendelig?

Etter den kinohistoriske reisen (varer ca 20 minutter), introduseres den japanske animasjonskalssikeren "Min nabo Totoro"  (tillatt for alle, varer i 1 time og 26 minutter)


Ponyo på klippen ved havet (originaltittel Gake no ue no Ponyo) er en japansk animasjonsfilm fra 2008, regissert av Hayao Miyazaki for Studio Ghibli. Ponyo handler om gullfisken Ponyo som blir venn med en fem år gammel gutt, Sōsuke, og ønsker å bli ei menneskejente. Filmen ble som alle av hans filmer godt mottatt i Japan, og den fikk sin internasjonale utgivelse på filmfestivalen i Venezia i 2008. Filmen fikk også god mottagelse i Norge.

Se trailer her: https://youtu.be/rJsWLlQ_BSA
Les mer om filmen her: https://www.filmweb.no/film/article869829.ece

Se også det veldig gode filmstudiearket (i høyre spalte), med forslag til aktiviteter og oppgaver knyttet til filmen.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Montages v/ Lars Ole Kristiansen
  • Produsent: Thomas Bjerke: 93 09 33 79
  • Idé/opplegg: Lras Ole Kristiansen og Thomas Bjerke

Om kunstner / utøver / gruppe

Montages
[mŏn-täzh]

- av og for oss som elsker film

Montages er et norsk nettmagasin om film, som siden lanseringen 1. april 2009 har arbeidet hardt for å realisere målsetningen om å gi norsk filmoffentlighet et møtested hvor kjærligheten til alle som elsker film i Norge tas på alvor og dyrkes.

I alle dens former er film vår tids viktigste kulturuttrykk, men fremdeles blir ofte omtalen av film i norske medier forenklet og marginalisert. Montages er en arena for lidenskapelige og kunnskapsrike samtaler om film. En kanal der filmmediet står i fokus, diskuteres og analyseres. Fritt for tabloide forstyrrelser eller politiske hensyn. For Montages er det filmen, og filmen alene, som står i høysetet.

Innholdet på Montages holder en høy faglig standard, med en klar personlig stemme der interesse for filmen eller temaet skinner gjennom. Leserne oppmuntres til å delta aktivt som bidragsytere, gjennom engasjerte diskusjoner på nettsiden, og i sosiale medier.

Tre stikkord for Montages sitt forhold til film: engasjement, forståelse og lidenskap.