Tilbake
Skriv ut

Det magiske kinomørket (5-7. klasse)

I det magiske kinomørket møter elevene filmen i dens rette element. Kinoens brede lerret, gode lyd og myke seter. Vi blir tatt med på en reise gjennom kinohistorien, fra den første norske kinoen ble åpnet i 1904, til dagens høyteknologiske visningsarenaer. Hva er egentlig en kino? Og hvorfor skal vi se film på kino, nå som skjermene foran sofaen hjemme blir større og større, og filmutvalget på internett er tilnærmet uendelig?


Etter den kinohistoriske reisen (varer ca 20 minutter), introduseres den britiske filmen "Just Charlie" (varer i 1 time og 39 minutter, aldresgrense: 9 år).

"Just Charlie" er en sterk film om intoleranse, kjønnsidentitet og om å være tro mot seg selv

Charlie er 12 år og skolens store fotballstjerne. Men Charlie bærer også på en hemmelighet, som er vanskelig å bære: Han er egentlig en jente, innestengt i en gutts kropp. Charlie slites mellom å enten leve opp til sin fars forventninger eller få leve som seg selv, fullt ut.

"Just Charlie" har vunnet en rekke filmpriser bl.a. publikumsprisen på Edingburgh Film Festival og hovedrolleinnehaver Harry Gilbyer (16) ble nominert til prisen for beste nykommer på The British Film Awards.

Se filmens trailer i spalten til høyre. Der finner du også filmstudiearket.

Dersom det er lærere eller andre skoleansatte som ønsker å se filmen før skolevisningen, så er det bare å sende en mail til thomas.bjerke@oppland.org for å få tilsendt link til visningskopi.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Montages v/ Lars Ole Kristiansen
  • Produsent: Thomas Bjerke: 93 09 33 79
  • Idé/opplegg: Lars Ole Kristiansen og Thomas Bjerke

Om kunstner / utøver / gruppe

Montages
[mŏn-täzh]

- av og for oss som elsker film

Montages er et norsk nettmagasin om film, som siden lanseringen 1. april 2009 har arbeidet hardt for å realisere målsetningen om å gi norsk filmoffentlighet et møtested hvor kjærligheten til alle som elsker film i Norge tas på alvor og dyrkes.

I alle dens former er film vår tids viktigste kulturuttrykk, men fremdeles blir ofte omtalen av film i norske medier forenklet og marginalisert. Montages er en arena for lidenskapelige og kunnskapsrike samtaler om film. En kanal der filmmediet står i fokus, diskuteres og analyseres. Fritt for tabloide forstyrrelser eller politiske hensyn. For Montages er det filmen, og filmen alene, som står i høysetet.

Innholdet på Montages holder en høy faglig standard, med en klar personlig stemme der interesse for filmen eller temaet skinner gjennom. Leserne oppmuntres til å delta aktivt som bidragsytere, gjennom engasjerte diskusjoner på nettsiden, og i sosiale medier.

Tre stikkord for Montages sitt forhold til film: engasjement, forståelse og lidenskap.