Tilbake
Knut Bry
Knut Bry
Knut Bry
Knut Bry
Knut Bry
Skriv ut

Kjøkkenet (Jo Strømgren kompani)

I utkanten av en by ligger et forlatt og falleferdig hus. En dag kommer det to mennesker til huset, fra hver sin kant. De står på hver sin side av huset og tenker "Her kan jeg bo!?"

Den ene er en gammel sjømann, som omsider har gått i land. Den andre er en foreldreløs liten jente som har rømt fra barnehjemmet. Sjømannen halter gjennom inngangsdøren. Jenta klatrer inn gjennom et vindu. De møtes på kjøkkenet. Ingen av dem vet hva de skal si, men begge tenker "jeg kom først!".

Slik starter historien om hvordan disse to blir enige om å bo sammen. Det viser seg å bli litt vanskelig. Begge vil gjøre tingene på sin måte og ingen har særlig erfaring med verken hus eller kjøkken. Dessuten er de noen stabeiser, begge to!

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Jo Strømgren kompani

Om kunstner / utøver / gruppe

Jo Strømgren Kompani er et av Norges mest kjente danse- og teaterkompanier. De har turnert verden over de siste 15 årene, og deres forestillinger har høstet lovord og priser i nesten 50 land. Kompaniet er blitt kjent for å skape forestillinger der de kombinerer dans og teater på en humoristisk og overraskende måte, noe som også fungerer svært godt for et ungt publikum.

Gisle Hass er skuespiller og dukkespiller. Han har vært tilknyttet Riksteateret i flere produksjoner. Bl.a. i "Jorda rundt på 80 minutter" av Jo Strømgren og "@lice" av Kjersti Alveberg. Han har jobbet ved Teater Ibsen og også ved Turneteateret i Trøndelag med forestillingen "Tsjernobylfortellinger". Gisle har samarbeidet med flere koreografer og dansere i danseteaterforestillinger. Bl.a. med Henriette Pedersen i forestillingen "The Problem has no Name". Han spilte i den prisbelønnede forestillingen "Hunger" over "Sult" av Knut Hamsun. Han spiller i forestillingen "Fri Kjærlighets By" av Edvard Munch som vil gjeste Moskva og St. Petersburg i 2019. Gisle har også de to senere årene vært tilknyttet Grusomhetens Teater bl.a. i forestillingen "Svanhild" av Henrik Ibsen.

Hanne Gjerstad Henrichsen er utdannet fra den russiske teaterskolen GITIS Scandinavia 2001 – 2004. Hun har vært tilknyttet  Jo Strømgren Kompani siden 2007 , og var å se i bl.a. Eksperimentet, som Nora i Et dukkehjem og i Klosteret.
Hun har spilt flere store roller på Haugesund Teater,  bl.a.  Julie i Romeo og Julie, Viola i Twelfth Night og Pippi i Pippi Langstrømpe. Våren 2012 spilte hun hovedrollen i  Teater Ibsens oppsetning av Den lille Prinsen og Oskar i La den rette komme inn ved Nord-Trøndelag teater. Hun har i tillegg jobbet med flere frigrupper, bl.a. Oslo Teaterensemble og Viktoria Productions, samt med NRK Radio og NRK Drama.

Produksjonsteamet bak Kjøkkenet:

Dani Bekkely, Catrine Gudmestad, Hilde Skaffloth, Lise Hagen (Kostymer, scenografi, tilvirkning)

Audun Melbye, (Lyddesign)

Stephen Rolfe (Lysdesign)

Kristina Ringvold (Teknikk)

Jo Strømgren (Manus, regi, koreografi, scenografi, voiceover)