Tilbake
Cappelen Damm/Jan Alsaker
Line Halsnes
Knut Østbye
Skriv ut

Godtegrisen

ORD, STREK OG DISCO!

Grisen til Kim er helt spesiell. Den kan spise med kniv og gaffel og danse disco så alle blir stumme av begeistring. Likevel er det ikke helt uproblematisk å ha et esende kjæledyr i huset. Godtegrisen er en overskuddspreget og småfleskete bildebok om et nært vennskap utenfor grisebingen. 

Når Line møter klassen vil hun vise hvordan hun jobber når hun tegner og forteller. Hun tar alltid utgangspunkt i noe virkelig hun har rundt seg (Humler, griser etc, det er mange dyr i Trøgstad), lærer seg mest mulig om det, og drypper litt fantasi innimellom, slik at det nesten kunne ha vært sant. Hun vil lese og tegne (griser selvfølgelig) - elevene skal få lære noen tegneknep de selv kan bruke, og helt til slutt blir det disco!

Boka Godtegrisen blir gitt til skolen som gave av Line når hun reiser rundt. NB! Dette er annerledes enn det som opprinnelig står, nemlig at boka skulle bli sendt ut på forhånd. 

Line kommer enten til skolen, eller hun møter elevene på det lokale biblioteket. Se hva som gjelder din skole i turnéplanen.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Line Halsnes
  • Idé/opplegg: Rommet bør kunne blendes (iallfall med gardiner), for å få til skikkelig discodans.

Om kunstner / utøver / gruppe

Line Halsnes er illustratør og barnebokforfatter, utdannet ved Norwich School of Art and Design. I dag bor hun i Trøgstad og har spesiell interesse for anatomi og militære kjøretøy (som hun ikke skal snakke om i dette besøket!). Hun jobber freelance for ulike forlag, magasiner og reklamebyråer.


Produksjonen er utviklet i samarbeid med Turnéorganisasjonen, Hedmark, og den er støttet av Litteraturbruket.