Tilbake
Gyldendal
Bjarte Bjørkum
Lene Ask / Mari Kanstad Johnsen
Skriv ut

D for tiger

Det er ikke lett å gjøre leksene, i alle fall ikke når bokstavene klumper seg sammen og ikke vil fortelle hva de betyr: «De hvisker til hverandre og sier ting jeg ikke forstår. Det er ikke noe fint gjort». Bokstavene hører ikke etter, og jenta blir så sliten. Men hun leker også med ordene, finner på rimord og tuller med språket: «Det lukter eple – pele – lepe – lapp / to små fluer og en knapp»

Lene Ask er en både prisbelønnet og kritikerrost forfatter og illustratør, og i dette besøket vil Lene først lese og vise bilder fra "D for Tiger". Deretter får elevene mulighet til å være med på å leke med bokstavene smamen med Lene. Videre lager de en historie sammen, som elevene til slutt får gjøre sine egne illustrasjoner og tegninger basert på. En kombinasjon av bokstavlek og historiefortelling.


Praktisk informasjon:

Lene innleder med en fortellerstund der hun viser og forteller fra boka. Etterpå blir det blir bokstavlek og tegning av en historie sammen med klassen. Elevene skal tegne.

Behov: Prosjektor, Tavle/flipover eller whiteboard det går an å tegne på, blyanter og farger, ark.

Lærerveiledning

Produksjonene i DKS skal være til for alle elever. Dersom dere har behov for tilpasning for å kunne inkludere alle, ta kontakt med turnélegger Jofrid Sørskog: jofrid.sorskog@oppland.org

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Lene Ask

Om kunstner / utøver / gruppe

Lene Ask er født i 1974. Hun er fotograf, illustratør, tegneserieskaper og forfatter. Hun er utdannet fra Kunsthøgskolen i Bergen, Universitetet i Praha, Universitetet i Bergen og Rogaland kunstskole.