Tilbake
Emma Gunnarson
Emma Gunnarsson
Emma Gunnarsson
Emma Gunnarsson
Skriv ut

Plastikk - vår tidsalder

Plast er et relativt nytt avfallsprodukt, når vi ser bakover i historien. Men det ligger an til å forfølge oss i mange hundre år framover. Estimatet er at i 2030 vil det være mer plastikk enn fisk i havet. Avfall i vannet finner vi også i Mjøsa gjennom høye nivåer av D5 og D6 - siloksaner fra kosmetikk.  På 1970-tallet måtte det en nasjonal miljødugnad til for å redde Mjøsa som drikkevannskilde og som arena for fiske og friluftsliv, men mer enn 40 år etter gir Miljødirektoratet fortsatt restriksjoner overfor gravide og barn om ikke å spise store mengder fisk fra Mjøsa.

I denne workshopen jobber elevene med miljøbevissthet og forsøpling på en spennende og aktiv måte. Kunstner Emma Gunnarsson introduser elevene for miljøutfordringer og tar med elevene for å plukke søppel i nærområdet.  Formålet er å skape refleksjon og ettertanke. Elevene vil videre, med søppel som utgangspunkt, lage sine egne bilder gjennom cyanotypi. Cyanotypi er en av de tidligste måtene å fotografere på, og det er en prosess som produserer dype blå bilder. Bildene fremkommer gjennom belysning og fremkalling i baljer med vann.  

Workshopen avsluttes med diskusjon og visning av de ferdige billedresultatene.

Lærerveiledning

Produksjonene i DKS skal være til for alle elever. Dersom dere har behov for tilpasning for å kunne inkludere alle, ta kontakt med turnélegger Jofrid Sørskog: jofrid.sorskog@oppland.org

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Emma Gunnarsson
  • Produsent: Carina Gjelsvik

Om kunstner / utøver / gruppe

Emma Gunnarsson er utdannet billedkunstner fra Kunsthøgskolen i Bergen og fra Det Kongelige Kunstakademiet i København. Emma leverer kurs og konsulenttjenester innen kunst og kultur og har erfaring med DKS prosjekt og forskjellige kurs i grafiske teknikker, fotografi og cyanotopi for både voksne og barn.