Tilbake
David Gomez / Sleek Mag
Kjell Ove Storvik/NNKS
Skriv ut

To Gear a Joan

To Gear a Joan er et bestillingsverk og ble først vist under Lofoten internasjonale kunstfestival i 2017. Verket markerer en utvikling i arbeidet til koreografen Adam Linder, og han kaller selv verket for «en libretto man kan ha på seg». Verket er spesiallaget til den norske sangeren Stine Janvind Motland.  I verket vandrer en nomadisk figur fra en dystopisk fremtid iført en skreddersydd rustning.  Den beskyttende drakten kan også omformes til en skulpturell stol, et notestativ og en lydforsterker.  I performansen blir teksten fra et poetisk kamprop kroppsliggjort av sangeren. Teksten handler om hvordan troen på «fornuften» gjennom historien har ledet til utplyndring av naturressurser.

Lærerveiledning

Produksjonene i DKS skal være til for alle elever. Dersom dere har behov for tilpasning for å kunne inkludere alle, ta kontakt med turnélegger Jofrid Sørskog: jofrid.sorskog@oppland.org

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Adam Linder
  • Produsent: Carina Gjelsvik
  • Idé/opplegg: To Gear a Joan er et bestillingsverk og ble først vist under Lofoten internasjonale kunstfestival i 2017. Nord Norsk kunstsenter (NNKS)

Om kunstner / utøver / gruppe

Adam Linder (født i 1983, Sydney, Australia; bor og arbeider i Los Angeles og Berlin) er koreograf og danser. Linder lager forskjellige koreografiske verk, og har blant annet laget serien “koreografiske tjenester” – performanser en kan leie på timebasis. Linder lager ofte egne tekster og kostymer til koreografiene sine.

Linder har oppnådd internasjonal annerkjennelse hvor verkene hans er presentert i store deler av verden. hans neste verk A forthcoming survey of Services No. 1-5 vises ved CCA Wattis Institute for Contemporary Arts i San Francisco, september 2018. Han var nylig aktuell med soloutstilling i South London Gallery (2018), med separatutstilling ved kunsthalle Basel (2017), ved Schinkel Pavillon, Berlin (2016) og ved Institute of Contemporary Arts, London (2015).

I tillegg til separatutstillinger har Linders verk blitt kjøpt, innleid og presentert av en rekke museer og gallerier. Linder har også deltatt i Sydney og Liverpool Biennalene og har mottatt “Mohn prisen”  for artistic excellence I forbindelse med verk utstillet ved Hammer Museum i Los Angeles.