Tilbake
Chrisander Brun
Chrisander Brun
Chrisander Brun
Chrisander Brun
Skriv ut

Goodbye Kitty (Rebekka / Huy)

Til barna:

Teaterforestilling, konsert og fest samtidig!

Du er invitert til avskjedsfest! Eller er det velkomstfest? Når du sier farvel til noe, sier du samtidig velkommen til noe annet. Velkommen til å se verden litt på nytt.

Hvem vil du være om du kan velge helt selv? Kan du vri og vende på verden sånn som du kjenner den, og dytte på rammene som forteller deg hvordan du «må» være?

Barn og ungdom har fortalt om hvem de vil være og hvem de vil bli, om forbilder og Hello Kitty, om rosa og blått, om hva som er normalt og unormalt. Det har blitt til forestillingen Goodbye Kitty.

Goodbye! - til normal og unormal, til alt vi må, skal og burde være. Hello til den nye fremtiden! Bli med på å feire at du kan være akkurat som du vil!         


Til de voksne:

Velkommen til Goodbye Kitty! Vi gleder oss til å invitere dere og barna til fest! Med denne forestillingen ønsker vi å gå til kamp mot rosahelvete og superhelttyranniet som regjerer i barnekulturen. Vi vil si farvel til normal og unormal, til alt vi må være, skal være og burde være, og feire alle mulighetene som finnes. Vi ønsker dere velkommen inn i et rom hvor vi utforsker hvem vi kan være og hvem vi vil bli. Hurra for kjønnsmangfoldet, kjønnseuforien og kjønnskreativiteten!

 «Jeg skulle ønske mamma kunne bli med å se denne forestillingen slik at hun skjønte litt mer.» Gutt 11 år

Retten til en egen identitet og til å være seg selv er et viktig område i barnekonvensjonen. Du har rett til å være den du er.

I prosessen bak forestillingen har kompaniet snakket med gutter som liker å leke med barbie, jenter som synes det er teit at guttene får gjøre «alt som er gøy» mens «jenteting bare er det som er kjedelig». Vi har snakket med jenter og gutter som føler seg guttete, gutter og jenter som føler seg jentete og gutter og jenter som ikke vil være noen av delene eller kanskje begge deler samtidig.

Kravene om å passe inn styrer oss i stor grad fra tidlig alder. Den graden av frihet vi gir andre, påvirker den friheten vi selv har til å velge vårt eget liv. Og motsatt vil alle grensene vi setter, også begrense oss og vår utvikling og erfaring av det å være menneske.

Hvordan vi kan gi hverandre lov til å være den vi mener at vi er i våre egne liv? Hvordan gir vi hverandre mot til å leve og drømme og utforske?

Heller enn å gi tydelige svar, vil vi at forestillingen skal åpne opp for å se forbi alle konvensjonene som finnes, og gjøre maktstrukturene som styrer oss mer gjennomsiktige.

Velkommen og Goodbye!


Lærerveiledning

La barna få spillerom til å reagere, le og snakke sammen underveis

Fra kompaniet: For oss er teatret en måte å være sammen på. Vi vil invitere dere voksne til å oppleve forestillingen sammen med barna. La dem være med, og gi dem plass til å reagere. Her er det rom for latter, engasjement og reaksjoner! Noen ganger opplever vi at barn snakker fordi de sammen har behov for å bekrefte sin egen opplevelse av kunsten. Dette er det også rom for i forestillingen. Vi er vertskap og tar hånd om publikum.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Rebekka / Huy

Om kunstner / utøver / gruppe

Rebekka/Huy er et samarbeid mellom Huy Le Vo og Rebekka Nystabakk som begge er utdannet fra Akademi for scenekunst i Fredrikstad.

Regi:  Rebekka Nystabakk og Huy Le Vo

Scenograf, kostymedesign og lysdesign:  Chrisander Brun

Komponist/utøver:  Rakel Nystabakk

Med:  Ellen Andreassen, Lars August Jørgensen, Magnus Myhr

Produsent Rebekka/Huy:  Annika Ostwald

Co-produksjon: Barneteatret Vårt i Ålesund