Tilbake
Sigrid Fivelstad
Njal Arnar Johansen
Skriv ut

Kunst av kroppen

Hvordan kan en bruke kroppen sin til å lage kunst, og hvordan kan en bruke kroppen sin til å fortelle noe?

Denne dagen møter elevene performancekunstner Sigrid Fivelstad og Helena Wik som har utviklet et workshop-program hvor elevene får være med å skape sin egen performance.

Performancekunsten er en uttrykksform innen billedkunsten og betegnes som et billedkunstverk med utstrekning i tid og rom. Uttrykksformen er assosiert med kunstnere som bruker sin egen kropp som utgangspunkt for kunstnerisk handling. Performance handler ofte om å si noe – og kunstarten er godt egnet til å sette i gang refleksjoner og reaksjoner hos et publikum.

Performance kjennetegnes også som øyeblikks-kunst, hvor en utfører noe uten å vite hvordan resultatet blir – og har slik paralleller til barns lek. Ved å vise at kunsten kan oppstå fra samme premisser som leker – forestillingsevne, improvisasjon og etterligning – ønsker Fivelstad og Wik å gi elevene en inngangsport til å forstå hvordan man kan kommunisere og leke igjennom performancekunsten.


Lærerveiledning

Produksjonene i DKS skal være til for alle elever. Dersom dere har behov for tilpasning for å kunne inkludere alle, ta kontakt med turnélegger Jofrid Sørskog: jofrid.sorskog@oppland.org

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Hennes Majestet Teaterkompani

Om kunstner / utøver / gruppe

Sigrid Fievelstad har en mastergrad i kunst fra kunst –og designhøgskolen i Bergen. Fievelstad jobber primært med performance og har vist flere performanceverk i løpet av de siste årene. Et av de var «Woman Pretending to be Something, part III”, hvor hun en hel kveld hang i taket utkledd som en lysekrone ved et utested.  

Helena Wik  er regisør, har bakgrunn innen teatervitenskap og har blant annet jobbet med regi, dramaturgi og skuespill. Hun har de to siste årene jobbet som regiassistent for Peer Gynt på Gålå. Wik har tidligere turnert i DKS med ulike produksjoner, blant annet gjennom Teaterkompaniet Hennes Majestet hvor hun selv er kunstnerisk leder.