Tilbake
Kim Hiorthøy
Kim Hiorthøy
Kim Hiorthøy
Skriv ut

Maria & José og to til

 Maria & José og to til er en varm og humoristisk forestilling som handler om kjærlighet, kropp og seksualitet, men også om vennskap og ensom forelskelse.

Forestillinga tar utgangspunkt i Erlend Loes billedbok ”Maria og José”. Her møter vi José som lever i Marias øregang. Uten at hun er klar over det passer han på henne, dreper skumle bakterier og sørger for at hennes indre er rent og friskt. Når han har tid spiller han cello for henne. José elsker Maria over alt, og hele hans liv er rettet inn mot å beskytte henne.

En dag kjenner han varmen fra eggløsningen hennes og ruster seg til kamp mot ukjente fiender. Men etter en lang reise ender han opp i Marias eggleder og finner ut at det ikke er snakk om invasjon av fiendtlige bakterier, men et egg som stråler en så sterkt varme mot han at han ikke greier å stå i mot. Maria vet ingenting om Josés eksistens, men når hun registrerer sin egen graviditet, er det bare med en mild forundring.
 
José fortsetter sitt liv i Maria og forsøker å være en god far, selv om det medfører visse praktiske vanskeligheter. Han elsker barnet slik han elsker Maria. Maria vet ikke helt hvem hun elsker, men hun elsker hun også, og det er kanskje nok?

Lærerveiledning

Skolen får boka Maria og José tilsendt

I god tid før forestillingen kommer til skolen, får dere boka Maria og José av Erlend Loe tilsendt. Slik kan dere forberede dere og kjenne historien før elevene møter forestillinga. På denne måten får elevene bedre utbytte av forestillingen. I tillegg vil det å ha opplevd både boka og stykket gi et godt grunnlag for diskusjon og refleksjon, f.eks omkring fordeler og ulemper ved ulike medier, og hva som skjer når en historie adapteres fra ett format (bok) til et annet format (scenekunst og musikk).

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Vrangforestilling

Om kunstner / utøver / gruppe

Vrangforestilling er en Stavanger-basert friteatergruppe. De har tidligere turnert i DKS i Oppland med ungdomsforestillinga SULT, basert på Knut Hamsuns roman med samme navn.