Tilbake
Cappelen Damm / Rune Markhus
Rune Markhus
Rune Markhus
Skriv ut

Hockeysveis fører til dårlige rim

Siv Wyller forteller i boka "Hockeysveis fører til dårlige rim" om den forelskede frisøren Lazze som klipper hockeysveis på alle i byen. Lazze er byens store helt, dansebandentusiast og sjarmør som gjerne snakker i rim. I boka får Lazze problemer på mange fronter. Men han vet råd: Han søker hjelp hos dansebandkongen Lasse Stefans!

Når Siv kommer på besøk til klassen, forteller hun fra boka, illustrert med bilder og passende musikk. Deretter får elevene ta del i et skriveverksted. Elevene får jobbe med ulike skriveøvelser inspirert av drama, improvisasjon og bevegelse til musikk. Resultatet skal framføres muntlig eller gjennom tegning/tekst. Bruk av kostymer og eksperimentering med opplesningsarena gjør det ufarlig og morsomt å presentere for klassen. 


I god tid før besøket vil skolen få tilsendt boka "Hockeysveis fører til dårlige rim", så dere kan lese den høyt og forberede dere til besøket. På denne måten vil elevene få enda mer ut av besøket.

Lærerveiledning

Produksjonene i DKS skal være til for alle elever. Dersom dere har behov for tilpasning for å kunne inkludere alle, ta kontakt med turnélegger Jofrid Sørskog: jofrid.sorskog@oppland.org

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Siv Wyller

Om kunstner / utøver / gruppe

Siv Wyller er en norsk forfatter født i 1974. Hun er utdannet ved Norsk Barnebokinstitutts forfatterutdanning, og har i tillegg en mastergrad i Litteraturformidling fra Universitetet i Oslo.

Hun har gitt ut Sirkus Maxim (2016) og  Hockeysveis fører til dårlige rim (2012).