Tilbake
Carina Gjelsvik
Carina Gjelsvik
Carina Gjelsvik
Skriv ut

Screening

“Screening” betyr å undersøke, men også å kaste lys på noe. I dette prosjekt starter mediekunstneren Verena Scholz med å vise et av sine egne verk - en “multimedia- screeninginstallasjon”.

Elevene får se og høre om screeninginstallasjon som en del av samtidskunsten. De får se og prøve hvordan en kan jobbe med lys, skygge og objekter i forhold til et rom, og de får oppleve hvordan de selv blir en del av et interaktivt kunstverk.

Produksjonen består av to deler. Først visning, deretter workshop. I workshopen deles elevene inn i grupper hvor de får innføring i teknikk, fotografering, digitale medier og bruk av projektor. Arbeidet med elevenes egne screeningeksperimentene dokumenters og presenteres avslutningsvis i en fellesvisning.

Prosjektet gir utfordringer til å tenke i mange dimensjoner samtidig: lys, skygge, sted, rom, motiv, størrelse, avstand, m.m. Prosjektet stimulerer til å bruke digitale medier og datateknikk som et kreativ verktøy. 

Læreplanmål

Faglige kjerneelementer

Naturfag

  • Teknologi 

Samfunnsfag

  • Undring og utforskning  

Kunst og håndverk

  • Kunst- og designprosesser
  • Visuell kommunikasjon 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Verena Scholz
  • Idé/opplegg: Verena Scholz. Produsert i samarbeid med DKS Vestfold.

Om kunstner / utøver / gruppe

Verena Scholz har studert kunst & media v/Carl von Ossietzky Universität Oldenburg i Tyskland. Scholz er utøvende kunstner og har stilt ut både ved Høstutstillingen, Østlandsutstillingen, og gjennom separatutstillinger. Hun har lang erfaring med DKS hvor hun har turnert med egne verk og som formidler for Nasjonalmuseet.