Tilbake
PEACETU
PEACETU
PEACETU
Maja Christensen
Skriv ut

PEACETU - street art workshop

Denne dagen blir elevene kjent med street art – historisk, metodisk og stilistisk.

Elevene får selv lære seg ulike sprayteknikker med sjablong og for frihånd. Sammen med kunstneren vil de utsmykke en vegg på skolen eller i nærområdet som er avtalt på forhånd.

Street  art er et verdensomspennende og svært populært kunstuttrykk. Målet med PEACETU Street art workshop er å vekke ungdoms nysgjerrighet og gjøre dem i stand til å kommunisere sin virkelighet gjennom visuelle virkemidler. Sammen med PEACETU garanteres en eksplosjon av tropiske farger.

           

Lærerveiledning

Fra grå vegg til kunstverk!

Det er fint om lærer er tilstede under produksjonen. Workshopen er også en fin mulighet til å få utsmykket en grå vegg, inne eller ute. Kunstneren avtaler dette med lærer/kulturkontakt i forkant av besøket. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Rodrigo V. Lisboa
  • Produsent: Carina Gjelsvik
  • Idé/opplegg: PEACETU

Om kunstner / utøver / gruppe

PEACETU er kunstnernavnet til den brasilianske street artisten Rodrigo Vitorio Lisboa. Rodrigo vokste opp i Salvador der han begynte å utforske grafittikunsten tidlig på 90-tallet. Rodrigo har en imponerende fargesans og opererer i ulike former inspirert av street art med både store vegger, skulpturer og lerreter. Han har lang erfaring som kunstnerisk leder for barn og unge.