Tilbake
Kred. Cathrine Jakobsen
Kred. Cathrine Jakobsen
Kred. Cathrine Jakobsen
Skriv ut

Så hyggelig! i 360 grader - et virtuelt forfatterbesøk

Så hyggelig! i 360 grader er et forfatterbesøk som tar i bruk VR-teknologi. I det elevene tar på seg VR-brillene i klasserommet befinner de seg plutselig midt inni et kapittel fra oppvekstromanen Så Hyggelig!  

Med VR-teknologi, opplesing fra boken og klassediskusjoner vil dette forfatterbesøket aktivisere elevene på en helt ny måte. Målet med dette virtuelle forfatterbesøket er å gi elevene i klasserommet en helt ny bokopplevelse. 

Produksjonen er utviklet av Christian Lyder Marstrander i samarbeid med filmskaper Kjetil Palmquist. 

Om ungdomsromanen Så Hyggelig! 

Boka handler om Lorentz på 15 år som vokser opp på beste vestkant i Oslo. Her stilles det mange krav og forventninger. Krav fra læreren om å være best, fra vennene om å være kulest og fra familien om å være snill, hyggelig og morsom. Etterhvert kjenner Lorentz at han tar valg i livet bare utfra hva alle andre rundt seg mener han skal gjøre. Men hva er igjen av Lorentz da? Så Hyggelig! er en oppvekstroman som handler om å finne seg selv i mylderet av alle andres meninger. 

Lærerveiledning

Elevene må ha med seg noe å skrive på og med - det blir skriveoppgaver.

_________________________________________________

Produksjonene i DKS skal være til for alle elever. Dersom dere har behov for tilpasning for å kunne inkludere alle, ta kontakt med turnélegger Jofrid Sørskog: jofrid.sorskog@oppland.org 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Christian Lyder Marstrander

Om kunstner / utøver / gruppe

Christian Lyder Marstrander debuterte med ungdomsromanen Så Hyggelig! på Aschehoug, høst 2016. Han jobber til vanlig som frilans radiojournalist og lager radio og podkast innhold for blant annet NRK, Nordisk Film og Foreningen !Les. Har deltatt på Litteraturfest på Røros. Vært konferansier for alle skolene i Hedmark med KORK.  
 

Tekniker og filmmaker Kjetil Palmquist er digital historieforteller og oppdatert på alt innen virtuell teknologi. Han lager alle 360 graders-filmene og har ansvaret for den tekniske gjennomføringen.