Tilbake
Astrid Lindgren, kred. Yury Rogachev
Astrid og Emil, kred. Yury Rogachev
Skuespiller Maja Bekken, kred. Yury Rogachev
Agnes-Margrethe Bjorvand og Lisa Aisato. Cappelen Damm
Skriv ut

Astrid Lindgren

"Av alle steder det går an å sitte og spise, liker jeg best sånne som er oppe i trær " (Astrid Lindgren).

I denne produksjonen får elevene bli kjent med Astrid Lindgren, forfatteren bak Pippi, Emil, Marikken og veldig mange flere.

Gjennom formidler Maja Bekken møter elevene den lekne Astrid. Elevene får vite hvordan leken har gjennomsyret både livet og litteraturen til Astrid Lindgren, og blir kjent med Astrids engasjement for barns rettigheter og for at voksne skal behandle barn bra. Innimellom dukker det opp figurer fra Lindgrens univers, og vi blir i produksjonen kjent både med Astrid og noen av universene hun har skapt.

Lærerveiledning

Produksjonen er basert på Agnes-Margrethe Bjorvand og Lisa Aisatos bok Astrid Lindgren fra 2015. Bestill gjerne boka på biblioteket i forkant, da denne er fin å lese som forberedelse til besøket (eller som del av etterarbeid etter besøket). 

______________________________________________________________________

Produksjonene i DKS skal være til for alle elever. Dersom dere har behov for tilpasning for å kunne inkludere alle, ta kontakt med turnélegger Jofrid Sørskog: jofrid.sorskog@oppland.org 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Maja Bekken
  • Produsent: Oppland fylkeskommune.

Om kunstner / utøver / gruppe

Skodespelar Maja Bekken vart uteksaminert med BA Teaterproduksjon og skodespelarfag, Nord Universitet i 2012. Sidan har ho vore ansett i det franske Compagnie Philippe Genty og vore på verdsturné med produksjonane Forget Me Not og no Inner Landscapes. Ho er også med i teaterkompaniet The Great Pretenders. Hausten 2017 fekk ho Etableringsstipend for unge kunstnere frå Oppland fylkeskommune.

Dokker: Barbro Bekken

Simon Thomas Rann: Medskaper