Tilbake
Ole Martin Halvorsen
Skriv ut

BENDIK

Sterke kontraster har alltid vært en viktig del av Bendiks univers. Det er en jente med en gutts navn. Det er såre tekster i mektig innpakning. Musikken drives av få musikere, men låter som et orkester.

Siden Bendik, eller Silje Halstensen som hun egentlig heter, for alvor begynte å markere seg i 2012 har hun utgitt flere kritikerroste album og spilt hundrevis av konserter. Den hyppige turnévirksomheten kombinert med Siljes formidlingsevne har bidratt til å gjøre Bendik-konsertene til noe helt eget. Publikum og presse har latt seg rive med av henne og bandet, og i både 2013 og 2015 ble Bendik nominert til årets liveartist under P3 Gull.

Parallelt med å være i studio slapp Bendik i fjor låten «Perfekt», som er på stø kurs mot platinatrofé. Men det er nå hun for alvor skal begynne å vise hva hun har jobbet med den siste tiden.

I løpet av det neste året skal hun slippe hele to minialbum. Første singel, «Din hånd», ble sluppet 14. juni og ble umiddelbart listet på NRK P3.

Skolekonserten varer ca en halv time og publikum kan forvente å høre ny pop i norsk språkdrakt.

www.bendikofficial.com

www.instagram.com/bendikofficial

www.facebook.com/bendikofficial

Læreplanmål

Faglige kjerneelementer kan være kunnskapsområder, metoder, begreper, tenkemåter og uttrykksformer. Det er kjernen, de store ideene eller det mest sentrale i fagene som elevene skal kunne etter endt grunnskole eller endt videregående opplæring. Kjerneelementene er gyldige etter fagfornyelsen høsten 2020. Her er forslag til kjerneelementer dere kan jobbe med i forbindelse med denne produksjonen.  

Norsk

  • Tekst i kontekst
  • Kritisk tilnærming til tekst

Språklig mangfold Musikk:

  • Oppleve musikk
  • Kulturforståelse

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune

Om kunstner / utøver / gruppe