Tilbake
Hedvig Biong og Pablo Castilla
Knud Knudsen
Knud Knudsen
Knud Knudsen
Knud knudsen
Hedvig Biong og Pablo Castilla
Hedvig Biong og Pablo Castilla
Hedvig Biong og Pablo Castilla
Skriv ut

Fortida gjennom fotografiet - en tidsreise til 1800-tallet

Gjennom fotografiet vil elevene få mulighet til å delta i en tidsreise til 1800-tallet, gjenoppleve et besøk hos fotografen, og iscenesette seg selv foran kamera etter å ha sett eldre fotografier med lokal forankring.

I en kombinasjon av historie, teater og fotografi inviteres elevene til en fantasifull reise tilbake til 1800-tallet ved hjelp av deres egen forestillingsevne. Kurset tar form som en lek for å komme i kontakt med en svunnen tid og utforske gjenglemte roller og levemåter. Elevene utvikler rollefigurer og historier, hvor de selv utgjør hovedrollene. Til slutt får de ta del i en fotoseanse, avbildes med storformat kamera, og oppleve hvordan et besøk hos fotografen var på 1800-tallet.

Lærerveiledning

Målsettingen er å lære lokalhistorie gjennom iscenesettelse og rekonstruksjon foran kamera. Utøverne har med et portabelt mørkerom som settes opp inne i klasserommet, og kostymer til alle elever. Elevene kan bli møkkete, og bør ha på klær som tåler dette. Det sminkes med teatersminke.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Hedvig Biong og Pablo Castilla
  • Produsent: Carina Gjelsvik
  • Idé/opplegg: Hedvig Biong og Pablo Castilla

Om kunstner / utøver / gruppe

Hedvig Biong
Biong har en master i kunst fra Kunstakademiet i Tromsø, en bachelor i fotografi fra Kunsthøgskolen i Bergen, samt en bachelor i Kunsthistorie fra Universitetet i Bergen. Biong har tidligere turnert med ulike kurs og produksjoner for DKS. 


Pablo Castilla
Castilla har en master i kunst, fordypning i fotografi fra Kunstakademiet i Granada, Spania, samt en master  i dokumentarfilm fra St Lukas, Belgia. Castilla har tidligere turnert for DKS sammen med Biong. 

Castilla og Biong driver “El Laboratorio” i Granada, Spania, et senter for analogt fotografi og samtidskunst hvor begge underviser og arrangerer kurs i analogt fotografi.