Tilbake
David James, LucasFilms Ltd.
Skriv ut

Filmhistorien på 60 minutter

Inspirert av Martin Scorseses "A personal journey through  American movies", Frank Aarebrots "200 års mediehistorie på 20 minutter" og Raske Menns "Verdenshistorien på 5 minutter", presenterer Filmmagasinet Montages "Filmhistorien på 60 minutter".

Det anerkjente filmmagasinet Montages tar elevene med på en fascinerende reise gjennom mer enn 100 års filmhistorie, i en produksjon som kombinerer kunnskap og et filmisk uttrykk som vil fascinere, inspirere og gi innsikt i filmes utvikling, fra tidlige filmskapere som D.W. Griffith og F.W. Murnau, via Charlie Chaplin og Orson Welles, til vår tids Steven Spielberg, Quentin Tarantino og Alejandro G. Iñárritu.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: DKS Oppland, Oppland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Montages
  • Produsent: Thomas Bjerke
    Mob: 930 93 379
  • Idé/opplegg: Thomas Bjerke og Montages

Om kunstner / utøver / gruppe

Montages
[mŏn-täzh]

- av og for oss som elsker film

Montages er et norsk nettmagasin om film, som siden lanseringen 1. april 2009 har arbeidet hardt for å realisere målsetningen om å gi norsk filmoffentlighet et møtested hvor kjærligheten til alle som elsker film i Norge tas på alvor og dyrkes.

I alle dens former er film vår tids viktigste kulturuttrykk, men fremdeles blir ofte omtalen av film i norske medier forenklet og marginalisert. Montages er en arena for lidenskapelige og kunnskapsrike samtaler om film. En kanal der filmmediet står i fokus, diskuteres og analyseres. Fritt for tabloide forstyrrelser eller politiske hensyn. For Montages er det filmen, og filmen alene, som står i høysetet.

Innholdet på Montages holder en høy faglig standard, med en klar personlig stemme der interesse for filmen eller temaet skinner gjennom. Leserne oppmuntres til å delta aktivt som bidragsytere, gjennom engasjerte diskusjoner på nettsiden, og i sosiale medier.

Tre stikkord for Montages sitt forhold til film: engasjement, forståelse og lidenskap.